maanantai 23. maaliskuuta 2015

Benvenuto


 Ensimmäinen päivä työharjoittelua Sisiliassa takana. Työt alkoivat kahdeksan aikoihin ja heti pääsin hommiin. Lämmittelytehtävänä oli pienten viilutettujen vanerinpalojen listoitus viilulla. Palat olivat näytepaloja eri viiluista asiakkaita varten. Listaviilut liimattiin ja "prässättiin" silitysraudalla, joka kuivatti liiman hetkessä. 


Seuraavaksi pääsin hiekkavarjostamaan valmiiksisahattuja viilunpaloja. Kuumaan hiekkaan upottamalla saa viiluun paahdettua tummia varjostuksia, jotka tuovat oikein käytettynä intarsiatyöhön kolmiuloitteisen vaikutelman. Työ vaatii tarkkuutta, ettei viiluja polta liikaa. Puolitoistatuntinen lounastauko oli yhden aikoihin ja sen jälkeen hommia jatkettiin puoli kuuteen saakka.


Iltapäivällä sain asetella varjostamani viilunpalat taustaan mallin mukaan. Sitten kuvio peitettiin viiluteipillä ja taustapuolella olleet maalarinteipit irrotettiin. Taustapuolen teipit olivat sitä varten että viilupalat sai aseteltua keskelle aukkoa. Aukko kun on sahausraon verran leveämpi kuin siihen upotettava palanen. Rako täytetään myöhemmässä vaiheessa.


Verstasta pitää kaksi veljestä. Puuseppiä on ollut suvussa jo pidempäänkin. Pomoni osaa varsin hyvin englantia eli kommunikointi onnistuu hyvin. Tupakka palaa sisällä verstaalla ja espressoa ryystetään usein. Verstas on upea paikka; valmiita töitä, työkaluja ja tarvikkeita on jokapuolella. Asuntoni sijaitsee aivan viereisessä talossa, joten työmatkastakaan ei ole vaivaa.

 Ovet sisäpihalle, missä verstas sijaitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti