tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kultakuume

Tänään pomoni Riccardon täytyi lähteä Palermoon kokokseen, joten pääsin vähän erilaisiin hommiin. Riccardo vei minut ystävänsä huonekalutehtaalle lehtikultausta kokeilemaan. Classimon tehtaalla syntyy jos jonkinmuotoista kalustetta.


Kultajäljitelmällä päällystettävät pinnat ruiskumaalataan muovimaiseksi (polyuretaanimaali?) pinnaksi, hiotaan hiukan ja levitetään kerros sellakkaa. Seuraavaksi vuorossa on "liima", joka pitää ohuen metallifolion paikallaan.Sopivan kuivauksen jälkeen on "kullan" vuoro. Lehdet taitellaan kahtia ja painellaan kiinni kehyksiin. Foliota käytetään runsaasti, jotta jokainen rako saataisiin päällystettyä.
 Sitten isolla siveltimellä töpötellään ja harjataan pois liiat kultafoliot, jotka eivät ole liiman kanssa kosketuksissa. Aukkoja paikkaillaan foliolla sekä kultamaalilla.
Pintaan tulee pari kerrosta sellakkaa sekä jonkinlainen (muovi)lakka. Sellakkaa ja "kultaliimaa" kuivatellaan hiustekuivaimella työn nopeuttamiseksi
 Tehtaan henkilökunta ei juuri osannut englantia mutta sain hyvin opastusta ja kielimuurin yli kavuttiin tavalla taikka toisella, vaikka sitten Google Translaten avulla. Mukavaa väkeä oli ja mielenkiintoinen päivä muutenkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti