tiistai 7. huhtikuuta 2015

Buona Pasqua

 Pitkäperjantai ei ole täällä yleinen pyhäpäivä, joten olin normaalisti töissä. Lattiaprojektin kimpussa meni koko päivä ja tulee menemään monta muutakin päivää vielä. Koska lattia on niin iso, ei sitä voi toteuttaa pelkästään sahaamalla. Ensin tietysti sahataan kuviot nipuissa, mutta taustaan ne upotetaan leikkaamalla. Giovanni hoitaa sahauksen ja minä häärään mattoveitsen kanssa.
 Ensimmäinen pala upotettuna taustaan. Ensin mitataan oikea kohta taustaviilusta. Sitten asetetaan paikalle sahausnipun päällimmäinen vaneri, joka naulataan parista kohtaa taustaviilun päälle. Sitten leikataan viilumattoon aukko vanerin reunan mukaisesti mattoveitsellä. Sitten viilupala paikoilleen ja hyvin kiinni maalarinteipillä. Erittäin tarkkaa hommaa eikä mattoveitsi ole paras mahdollinen työkalu hommaan. Mutta onnistuu se.
 Tässä jo useampi pala paikoillaan. Puulajit ovat vaahtera, sitruuna, palisanteri ja valkoiseksi värjätty linnunsilmävaahtera.
 Sain Riccardolta perinteisen sisilialaisen pääsiäislahjan. :)
Pääsiäismaanantai on Sisiliassakin vapaapäivä. Silloin on tapana lähteä perheen kanssa ulos syömään. Riccardo kutsui minut erittäin ystävällisesti mukaan syömään sukulaistensa luokse. Vähän hupsulta siellä tuntui olla, kun en italiaa osaa, mutta kaikki olivat ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Ruoka oli todella maukasta ja sitä oli paljon. Pelasin Riccardon lasten kanssa myös sisilialaista korttipeliä, Scopa:a, jota pelataan ihan omanlaisella korttipakalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti